Czekolada 80% z Kolumbii
Czas konszowania: 12 godz. • FMR (Prażenie w drobnej mgle)
Żyj Kolumbią! Ta ciemna czekolada pojedynczego pochodzenia o zawartości kakao 80%, słodzona 10% surowego cukru trzcinowego i 10% cukru muscovado, prezentuje fascynujące kakao Trinitario i Criollo, uprawiane przez małą spółdzielnię prowadzoną przez kobiety, zlokalizowaną w górskim regionie Sierra Nevada de Święta Marta.
Nuty smakowe: łagodna fruktoza, nuta rumu, melasy i suszonych żółtych owoców (morele i ananas)
Składniki
Czekolada ciemna 80%°
Składniki: masa kakaowa°*, cały cukier trzcinowy°*, surowy cukier trzcinowy°*, masło kakaowe°*
Czekolada pojedynczego pochodzenia z ziarnami kakaowymi z Kolumbii.
Kakao (masa kakaowa i masło kakaowe): minimum 80%
* Fair Trade, całkowita zawartość Fair Trade: 100%
°z kontrolowanych upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, orzeszków ziemnych, mleka, sezamu i soi.
Informacje o wartościach odżywczych
Energia kcal | 597 | kcal |
---|---|---|
Energia kJ | 2474 | kJ |
Tłuszcz | 47 | G |
Z czego nasyca się | 29 | G |
Węglowodan | 27 | G |
z czego cukier | 20 | G |
Białko | 10 | G |
Sól | 0,01 | G |
Średnia wartość odżywcza na 100 g
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan