Czekolada z Mleka Owsianego 50% kakao VEGAN
Wegańska alternatywa mlecznej czekolady na bazie owsa o bardzo czekoladowym smaku dzięki 50% zawartości kakao. Zaletą stosowania owsa jest to, że jest on uprawiany w Europie i doskonale przystosowany do klimatu kontynentalnego. Pod względem smakowym owies pozostaje subtelny i schodzi na dalszy plan, ale rozwija naturalną słodycz, podkreśloną surowym cukrem trzcinowym, nutą cynamonu i prawdziwą wanilią.
Nuty smakowe: nuty śmietanki, bananów, karmelu i pikantnych ciasteczek
Składniki
Czekolada owsiana° z masłem kakaowym°
Składniki: surowy cukier trzcinowy°*, masa kakaowa°*, masło kakaowe°*(23%), NAPÓJ OWSIANY W PROSZKU° (19%: owies° fermentowany), sól, proszek waniliowy°*, anyż°, cynamon°*, emulgator: lecytyna (SOJA)°
* Fair Trade, całkowita zawartość Fair Trade: 81%
°z kontrolowanych upraw organicznych
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, orzeszków ziemnych, mleka i sezamu.
Informacje o wartościach odżywczych
Energia kcal | 575 | kcal |
---|---|---|
Energia kJ | 2397 | kJ |
Tłuszcz | 39 | G |
Z czego nasyca się | 23 | G |
Węglowodany | 49 | G |
z czego cukier | 34 | G |
Białko | 5,0 | G |
Sól | 0,12 | G |
Średnia wartość odżywcza na 100 g
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan