Biała Czekolada słodzona Migdałami
Biała czekolada bez przytłaczającej słodyczy, ale o intensywnym mlecznym charakterze, stworzona z aromatycznego, organicznego mleka górskiego z Tyrolu, prawdziwej wanilii i czystego masła kakaowego. Cukier częściowo zastąpiono migdałami, zmielonymi tak drobno, że ich konsystencja jest niewyczuwalna. Pozostaje elegancka i subtelna migdałowa słodycz.
Nuty smakowe: nuty słodkiego mleka, karmelu i migdałowej praliny
Składniki
Biała czekolada° z mielonymi migdałami° i słodzikiem erytrytol°
Składniki: masło kakaowe°*, surowy cukier trzcinowy°*, MLEKO PEŁNE W PROSZKU°, ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU°, MIGDAŁY° (3,5%), substancja słodząca: erytrytol° (3 ,5%), karmelizowane MLEKO W PROSZKU° (ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU°, cukier°), wanilia w proszku°*, emulgator: lecytyna (SOJA)°
* Fair Trade, całkowita zawartość Fair Trade: 65%
°z kontrolowanych upraw organicznych
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wartości odżywcze dla porcji: | 100g |
Wartość energetyczna: 2433 kJ / 581 kcal | |
Tłuszcz, w tym: | 42g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 24g |
Węglowodany, w tym: | 45g |
cukry | 41g |
Białko | 8.6g |
Sól | 0.26g |
Opis
- Składniki
- Bez glutenu