Czekolada mleczna Skry, Rabarbar, Avocado
Opis produktu
Czekolada mleczna 50% nadziewana kremem z awokado, galaretką rabarbarową i ganache skyr
Wysublimowany smak rabarbarowy pod kremową warstwą skyr stworzony z islandzkiej wersji jogurtu z kwaśnego mleka, wzmocniony wanilią i odrobiną cytryny. Na dole kremowy mus z mlecznej czekolady z awokado, delikatny, niesłodki kontrast z owocowym, miękkim jak poduszka rabarbarowym skyrem. Całość oblana pyszną mleczną czekoladą.
Składniki
Czekolada mleczna° nadziewana kremem z awokado°(17%), galaretką rabarbarową°(22%) i ganache z serka°(17%) Składniki:
surowy cukier trzcinowy°*, masło kakaowe°, masaa kakaowa°*, MLEKO PEŁNE w proszku°, koncentrat soku rabarbarowego°(5%), SKYR°(4%: serek śmietankowy° chudy), syrop skrobiowy°, awokado°(4%), koncentrat soku cytrynowego°, MLEKO°, syrop cukru inwertowanego°, MLEKO TŁUSTE PROSZEK°, koncentrat wiśni°, MIGDAŁY°, karmelizowane MLEKO W PROSZKU° (ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU°, cukier°), SŁODKA SERWATKA W PROSZKU°, substancja żelująca: pektyna jabłkowa, wanilia w proszku°*, pełny cukier trzcinowy°*, sól, emulgator : lecytyna (SOJA)°, cynamon°*, proszek cytrynowy° (koncentrat soku cytrynowego°, skrobia kukurydziana°, cukier°), płatki róż° Kakao (miazga
kakaowa i masło kakaowe): minimum 50% w czekoladzie mlecznej°
*zawartość sprawiedliwego handlu ogółem: 61%
°z kontrolowanych upraw ekologicznych
Pełne mleko w proszku od Bio vom Berg, rolników ekologicznych z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, orzeszków ziemnych, jaj, sezamu i glutenu.
Informacje o wartościach odżywczych
Energia kcal | 468 | kcal |
---|---|---|
Energia kJ | 1955 | kJ |
Tłuszcz | 27 | G |
Z czego nasyca się | 16 | G |
Węglowodany | 46 | G |
z czego cukier | 42 | G |
Białko | 6,3 | G |
Sól | 0,20 | G |
Średnia wartość odżywcza na 100 g