Kuwertura Nugat Kokosowy VEGE
Biały nugat z cukru kokosowego, wiórków kokosowych, prawdziwego masła kakaowego i napoju ryżowego zamiast mleka. Zaokrąglone wanilią Bourbon. Czysto roślinny i wegański
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
Biały nugat z cukru kokosowego, wiórków kokosowych, prawdziwego masła kakaowego i napoju ryżowego zamiast mleka. Zaokrąglone wanilią Bourbon. Czysto roślinny i wegański
Składniki
Nugat kokosowy° z cukrem z kwiatu kokosa°
Składniki: Napój ryżowy w proszku°, cukier z kwiatu kokosa°(25%), masło kakaowe°, wiórki kokosowe°, laska wanilii°, emulgator: lecytyna SOJOWA°