Czekolada Ciemna z Ghany 72% Kakao
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Niezwykły! Kakao Amelonado z Ghany, które nawet po prażeniu wydziela wspaniały zapach. Kakao ma wyraźny czekoladowy smak z lekką kremową nutą i delikatnymi owocowymi nutami. Doskonałe kakao, które konszujemy tylko przez bardzo krótki czas. Ciesz się oryginalną czekoladą z 72% zawartością kakao, która dowodzi, że w Afryce jest też wyjątkowo dobre kakao.
Aromaty zapachowe: Mieszanka lukrecji, nugatu orzechowego i przypraw, subtelne nuty owocowe (wiśnie, limonki)
Aromaty smakowe: intensywna czekolada, nuty śmietanki, biszkoptu i lukrecji, subtelne nuty owocowe (wiśnie, cytryna, grejpfrut), owocowy i subtelny ściągający grejpfrut posmak
2x Czekolada Ciemna° 35g = 70g
Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°
Zawartość Fairtrade: 100%
Kakao: 72% minimum°
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, sezamu i soi.
Produkt wegański, bez mleka/laktozy.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan