- Obecnie brak na stanie
Biała Czekolada z mniejszą ilością cukru
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Biała czekolada z bardzo małą ilością cukru - składa się z ok. 40% czystego masła kakaowego, 35% mleka górskiego i tylko 25% surowego cukru trzcinowego. Oznacza to, że zawiera około 20% mniej cukru niż tradycyjna biała czekolada. Zamiast bomby cukrowej zrobiliśmy niezbyt słodką białą czekoladę uszlachetnioną prawdziwą wanilią Bourbon.
Aromaty: intensywny mleczny, delikatny aromat mleka i śmietanki, wanilia
Nuty smakowe: umiarkowanie słodkie mleko waniliowe, lekko cytrusowy kwas owocowy, słodka bita śmietana, mleczny finisz
2x Biała Czekolada 35g =70g
Skład: masło kakaowe°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, surowy cukier trzcinowy°, odtłuszczone mleko w proszku°, wanilia°, emulgator: lecytyna sojowa°
Zawartość Fairtrade: 59%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Surowe mleko pełne z "Bio vom Berg", rolnicy ekologiczni z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów i sezamu.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu