Czekolada z Madagaskaru - 75% Kakao VEGE
Czekoladowa premiera: pyszna, ciemna czekolada produkowana z PIERWSZEJ organicznej i fairtradowej farmy kakao na Madagaskarze!
Kakao z Madagaskaru jest bardzo poszukiwane na całym świecie. Jest także rzadkie, ponieważ Madagaskar produkuje najlepsze kakao w Afryce i okolicach. Nareszcie to wspaniałe wyspiarskie kakao jest dostępne w wersji organicznej i FairTrade. Czekaliśmy całą wieczność, ale w końcu pierwsze ziarna wpadły w nasze łapy!
To kakao rośnie w legendarnym Sambirano Valley, główny regionie kakaowym Madagaskaru, gdzie jest kilka wielkich farm , ale i mnóstwo małych plantacji. My kupujemy nasze ziarna z kooperatywy COPROCASA, jest to zrzeszenie 170 małych farm. To kakao rośnie na glebie wulkanicznej, chłonie tropikalny i wilgotny klimat wyspy i jest mieszanką 20% Criollo, najlepszego ziarna na ziemi, 60% Trinitario i 20% Forestero. Wyjątkowa kombinacja, która delikatnie jest wyprażona w naszej fabryce, potem konchowana przez dość krótki okres czasu aby powstała ta dystyngowana tabliczka 75% czekolady. Wyzwala potężną nutę taniny, z ziaren, które normalnie mają owocowe nuty, z dodatkiem cytrusów, czerwonych jagód i przyjemną kwasowością, która idealnie współgra z delikatną słodyczą, dzięki uprzejmości surowego cukru trzcinowego.
Aromaty zapachowe: jagody, owoce leśne, karmelizowane orzechy, nuty cytrusów
Aromaty: ciemny nugat, karmelizowana cytryna, lekko orzechowy, owoce leśne ze śmietaną, intensywny aromat jagód, nuty limonki, delikatny, orzechowy finisz z nutami kremowymi, jagody leśne
2x czekolada ciemna° 35g = 70g
Skład: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°
Zawartość Fairtrade: 100%;
Kakao: 75% minimum°
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, mleka, sezamu i soi.
Produkt bez mleka/laktozy, wegański.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan