Czekolada Kokosowa
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Wiórki kokosowe i mleko kokosowe zamiast mleka krowiego oraz nierafinowany cukier trzcinowy z dodatkiem masła kakaowego tworzą tę niezwykłą czekoladową wariację.
Nuty zapachowe: świeży, słodki miąższ kokosa
Nuty smakowe: słodki kokos, kokosowa pralina oblana białą czekoladą, łagodne nuty cytrusów, kokosowy posmak
2 x Czekolada kokosowa 35 g = 70 g
Skład: surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°, mąka ryżowa°, wiórki kokosowe°(11%), sproszkowany kokos°(4%), sproszkowana cytryna°, sól, wanilia°, emulgator: lecytyna słonecznikowa°
Zawartość Fairtrade: 78%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Produkt bez mleka/laktozy, wegański.
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów i sezamu.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan