Czekolada z Ekwadoru - 50% Kakao
Ta niespotykana czekolada oparta jest na ponownie odkrytych, gigantycznych ziarnach CocoaNational. Ten rodzaj kakaowca uważany jest za najczystszą genetycznie odmianę, zaś wartość jego ogromnych ziaren objawia się w pozbawieniu goryczy po prażeniu. Jest to jedna z najdroższych, najrzadszych i najbardziej poszukiwanych odmian kakao.
Nuty Zapachowe: mleko kakaowe, śmietanka i karmel
Nuty Smakowe: słodkie mleko kakaowe, charakter typowy dla kakaowca, masło, słodka śmietanka, kwiaty polne, lekkie nuty dzikich jagód, finisz charakteryzujący się słodką śmietaną, kakao i mlekiem
2x Czekolada mleczna° 35g= 70g 50%
Skład: surowy cukier trzcinowy°, masa kakaowa°, masło kakaowe°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, wanilia°, sól
Kakao: 50% minimum
FAIRTRADE 81%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Surowe mleko pełne z "Bio vom Berg", rolnicy ekologiczni z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu i soi.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu