Czekolada z Dominikany - 62% Kakao
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Ręcznie zbierane kakao z regionu Yacao na Dominikanie. Tylko najlepsze ziarna są wybierane do tej ciemnej czekolady. Hodowcy kakao są bardzo dumni z tego ziarna, więc robimy im przysługę i dodajemy troszkę więcej cukru do tej 62% ciemnej czekolady, tak jak lubią mieszkańcy Ameryki Łacińskiej.
Aromaty zapachowe: orzechowo-karmelowe
Aromaty smakowe: bardzo słodki i łagodny, czekoladowy z nutami orzecha włoskiego, karmel i marynowane wiśnie
2x Czekolada Ciemna z Dominikany 35 g = 70 g
Skład: masa kakaowa Loma los pinos°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°, sól
Zawartość Fairtrade: 100%;
Kakao: 62% minimum°
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, sezamu i soi.
Produkt wegański, bez mleka/laktozy.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan - Rodzaj czekolady
- Biała
Ciemna
Mleczna
Owocowa