Czekolada 70% Kakao z Cukrem Klonowym
KWADRATURA KOŁA - CZEKOLADA 70% SŁODZONA CUKREM KLONOWYM.
Klasyka z karmelowymi fajerwerkami: ciemna czekolada o klasycznej 70% zawartości kakao, słodzona cukrem klonowym. Cukier klonowy jest przygotowywany z soku klonowego poprzez przekształcenie go w syrop klonowy, bardzo popularną przyprawę w USA i Kanadzie, a następnie skrystalizowanie go. Cukier klonowy jest bardzo podobny do zwykłego cukru, ale jednocześnie ekscytująco różny.
Profil smakowy: wyrazista warstwa podstawowa syropu karmelowo-klonowego, nuty śmietanki, krówki czekoladowej i lukrecji oraz subtelne, owocowe akcenty winogron i oliwek.
Ciemna Czekolada 70%° z cukrem klonowym° - 70g
Skład: masa kakaowa°, cukier klonowy°(29%), masło kakaowe°
Kakao minimum: 70% Fairtrade: 71%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Surowe mleko pełne z "Bio vom Berg", rolnicy ekologiczni z Tyrolu.
Może zawierać śladowe orzechów, mleka, soi i sezamu.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu