Czekolada z Ugandy - 70% Kakao
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Ta ciemna czekolada jest zrobiona z kakao rosnącego w górach księżycowych Kongo. 1000 małych farm kultywuje zbiór organicznego i fairtrade'owego kakao na zboczach tych mitycznych gór. Do produkcji użyto specjalnych, dużych ziaren kakao – nazywają się Selection Noir de Noir. Delikatne, aromatyczne doświadczenie – kakao w swoim naturalnym stylu.
Nuty zapachowe: nuty winogron i jagód, subtelna nutka czerwonego wina, delikatne nuty fermentacji i przypraw.
Nuty smakowe: nuty migdałów, lekko solone pieczywo tostowe z masłem, delikatnie orzechowe z nutami śmietanki i anyżu, suszone owoce, kandyzowane czerwone owoce, łagodne przyprawy, precle, finisz grapefruita.
2x Ciemna Czekolada° 70% 35g = 70g
Skład: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°
Kakao minimum: 70% Fairtrade: 100%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Surowe mleko pełne z "Bio vom Berg", rolnicy ekologiczni z Tyrolu.
Może zawierać śladowe orzechów, mleka, soi i sezamu.
Produkt wegański, bez mleka/laktozy
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan - Rodzaj czekolady
- Biała
Ciemna
Mleczna
Owocowa