Czekolada z Togo 68% Kakao
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Słodka, Ciemna Czekolada powstała z pierwszego organicznego i Fairtrade'owego zbioru kakao w Togo. Gebana zrzesza 1750 małych farm i razem tworzą projekt uczciwego handlu i ochrony środowiska. Jest to bardzo ważna inicjatywa, gdyż oznacza małą rewolucję, którą Zotter całkowicie wspiera.
W fabryce Zottera ziarno to zmienia się w ciemną czekoladę z Togo z 65% zawartością kakao, słodko wzmocnioną surowym cukrem trzcinowym.
2x Czekolada Ciemna° 35g = 70g
Skład: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°
Zawartość Fairtrade: 100%
Kakao: 65% minimum°
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, sezamu i soi.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan - Rodzaj czekolady
- Biała
Ciemna
Mleczna
Owocowa