Czekolada z Tanzanii - 75% Kakao
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Prawdziwe kakaowe safari! Czekolada o zawartości 75% kakao z Tanzanii. Kakao o delikatnym smaku to Trinitario, wysublimowana odmiana kakaowca o bardzo owocowym aromacie, stworzona z ziaren kakaowych Amelonado i Criollo. Koktajl smakowy czerwonych owoców, jagód, jabłek, śliwek i owoców tropikalnych, uprawianych w małych gospodarstwach w Kokoa Kamil, w pobliżu pięknego parku narodowego.
Nuty zapachowe: akcenty pikantnego piernika, nuty orzechów i śmietany, chrupkie nuty owocowe (cytrusy i wiśnie)
Nuty smakowe: intensywny czekoladowy charakter, akcenty prażonych orzechów, śmietany, słodu i melasy, ekspresyjny owocowy aromat (cytrusy, wiśnie), owocowo-cierpki finisz.
2x Czekolada Ciemna° 35g = 70g
Skład: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°
Zawartość Fairtrade: 100%
Kakao: 75% minimum° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, sezamu i soi.
Produkt bez mleka/laktozy, wegański.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan - Rodzaj czekolady
- Biała
Ciemna
Mleczna
Owocowa