Czekolada z Peru 82% Kakao Criollo NOWOŚĆ
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Criollo jest najlepszym ziarnem kakaowym na świecie, ale niestety stało się ono niezwykle rzadkie. W Peru zachowała się zabytkowa odmiana kakao, a jej owoce zawierają 30% legendarnych białych ziaren Criollo.
Ta tabliczka jest delikatną mieszanką kakao zmieszaną przez samą Matkę Naturę, zachowującą prawdziwy klejnot źródła kakao. Ciesz się tą topową czekoladą jednogatunkową o zaskakująco łagodnym smaku pomimo 82% zawartości kakao.
Nuty zapachowe: herbatniki, nuty jagodowe
Nuty smakowe: bardzo łagodne, orzechowe, nugat, słodkawa śmietanka, ciasteczko (lekko przyprawione), rodzynki, winogrona, cytryny, nutka oliwki. Orzechowe i owocowe wykończenie z nutką grejpfruta
2x Ciemna Czekolada° 35g = 70g
Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°
Fairtrade: 100%
Kakao: minimum 82%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu, mleka i soi.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan - Rodzaj czekolady
- Biała
Ciemna
Mleczna
Owocowa