Czekolada Ciemna z Panamy 72% Kakao
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Native & Classic: Wspaniałe kakao cocabo jest tradycyjnie uprawiane przez autochtonicznych hodowców kakao z dala od zgiełku naszych czasów, w ochronie panamskich lasów deszczowych. W naszej manufakturze zamieniamy to aromatyczne kakao w oryginalną czekoladę o bardzo delikatnym smaku czekolady.
Aromaty zapachowe: delikatne aromaty suszonych owoców (śliwki, morele)
Aromaty smakowe: subtelna mięta, nugat, intensywny aromat czekoladowy (kakaowy), delikatne nuty wiśni, marcepanu, migdałów na finiszu
2 x czekolada ciemna° 2 x 35 g = 70 g
Skład: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°, sól
Kakao: 72% minimum
Fairtrade: 100%
° z upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, mleka, cukru, sezamu i soi.
Produkt wegański, bez mleka/laktozy.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan - Rodzaj czekolady
- Biała
Ciemna
Mleczna
Owocowa