Czekolada z Nikaragui 70%
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Czekolada jednego pochodzenia o 70% zawartości kakao i orzechowym charakterze. Wyprodukowana przez spółdzielnię La Campesina z kakao o delikatnym smaku Trinitario, które rośnie w rezerwatach przyrody Cerro Musún i Cerro Quirraguas oraz wokół nich i jest zbierany przez małe gospodarstwa.
Piękne, naturalne kakao, które prezentuje się obok odrobiny surowego cukru trzcinowego.
Nuty zapachowe: suszone owoce z nutami fermentacji, aromat orzechowy karmelowy z nutami słodu
Nuty smakowe: orzechy palone z aromatem słodu i karmelu oraz z nutami śmietany, subtelne nuty owocowe (dżemowe suszone owoce jak jagody i rodzynki), orzechowe wykończenie słodem z akcentami owocowymi
2x czekolada ciemna° 35g = 70g
Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°
Kakao: 70% minimum
Fairtade: 100%
° z upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, mleka, sezamu i soi.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan - Rodzaj czekolady
- Biała
Ciemna
Mleczna
Owocowa