Czekolada Sojowa 40% Kakao VEGAN BIO
Z 40% zawartością kakao, ta czekolada sojowa ma naprawdę mocny smak. Zamiast mleka w proszku tworzymy tę kreację z suszonego proszku sojowego. Podczas konszowania poświęciliśmy dużo czasu, aby upewnić się, że masło kakaowe zostało optymalnie wymieszane z cząstkami soi. Oprócz kakao i soi w tej sojowej kreacji czeka na Ciebie nierafinowany surowy cukier trzcinowy. Czysto roślinne i całkowicie wegańskie!
Aromaty zapachowe: wyraźny aromat migdałowy z korzennymi nutami (porównywalny do migdałowego piernika)
Smaki: umiarkowanie słodki, aromat migdałowy, łagodny charakter kakao, dominująca nuta lukrecji, mleczne akcenty, przyprawy piernikowe, pikantno-słodki finisz z akcentem anyżowym
2x czekolada sojowa° 35g = 70g
Składniki: masło kakaowe°, surowy cukier trzcinowy°, sproszkowana soja°(22%), masa kakaowa°, emulgator: lecytyna sojowa°, wanilia°, sól, anyż°, cynamon°
Zawartość Fairtrade: 78%° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Produkt bez mleka, wegański.
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, mleka i sezamu.
Najlepiej spożyć przed patrz: data na opakowaniu.
- Wartości odżywcze dla porcji: 100g
- Wartość energetyczna: 2484kJ/601 kcal
- Tłuszcz: 45 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28 g
- Węglowodany: 36 g
- - w tym cukry: 33 g
- Białko: 8,6 g
- Sól: 0,29 g
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan - Rodzaj czekolady
- Biała
Ciemna
Mleczna
Owocowa