Honeysuckle & Lavender Ciemna czekolada wiciokrzew z lawendą
Ciemna czekolada 70% wypełniona lawendowym musem z wiciokrzewem
Innowacja jagodowa: Wiciokrzew, znany również jako jagody miodowe, wyglądają jak wydłużone jagody i mają podobny smak. Jak sama nazwa wskazuje, można je zbierać już w maju. Używamy go do wyczarowania ganache, którą uszlachetniamy odrobiną białej czekolady i odrobiną cytryny. Zawiera domowy nugat macadamia z crupkami karmelowymi i kwiatowym wykończeniem z olejkiem lawendowym. Oblane gorzką czekoladą o klasycznej zawartości kakao 70%.
Składniki
Ciemna czekolada° wypełniona lawendowym nugatem° (30%) i ganache z wiciokrzewu° (30%)
Składniki: Surowy cukier trzcinowy°*, masa kakaowa°*, tłuszcz kakaowy°*, ORZECHY MAKADAMIA°*(7%), maliny°(6%), MLEKO PEŁNE W PROSZKU°, ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU°, syrop cukru inwertowanego°, SŁODKIE SERWATKA W PROSZKU°, KARMEL CRISPS° (surowy cukier trzcinowy°, syrop glukozowy°, MASŁO°, sól morska, emulgator: lecytyna [SOJA]°), MASŁO°, MLEKO PEŁNE°, syrop skrobiowy°, pełny cukier trzcinowy°*, cytryna koncentrat soku°, emulgator: lecytyna (SOJA)°, sól kamienna, laska wanilii w proszku°*, cynamon°*, kardamon°, tonka w proszku°, kolendra°, olejek lawendowy° (0,001%)
Kakao: przynajmniej 70% w ciemnej czekoladzie°
*ze sprawiedliwego handlu, całkowity udział sprawiedliwego handlu: 79%
°z kontrolowanych upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości wszelkiego rodzaju orzechów, orzeszków ziemnych, jaj, glutenu i sezamu.
Uwaga na temat alergenów
Wartości odżywcze
Energia kcal 519 kcal
Energia kJ 2164 kJ
Tłuszcz 35g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19 g
Węglowodany 44g
w tym cukier 41 g
Białko 6,0 g
Sól 0,16 g
Opis
- Składniki
- Bez glutenu