Czekolada mleczna z 50% z cukrem daktylowym
Opis produktu
Czekolada mleczna z naturalnym cukrem: Czekolada mleczna z 50% zawartością kakao, organicznym mlekiem górskim z Tyrolu i modnym cukrem daktylowym, nowa spadająca gwiazda wśród zamienników cukru. Naturalny cukier wytwarzany z mielonych daktyli. Z lekką nutą karmelu i słodyczą porównywalną do brązowego cukru. Czekolada o intensywnym czekoladowym charakterze z nutami mlecznego karmelu, solonych orzeszków ziemnych, gofrów i daktyli.
Profil smakowy: intensywny charakter czekoladowo-mleczny, mleczny karmel, śmietanka, solone orzeszki ziemne, gofry i daktyle
Nagroda: Najlepszy produkt ekologiczny 2024, degustowany i przyznawany przez czytelników magazynu organicznego „Schrot & Korn”.
Czekolada mleczna 50%° z cukrem daktylowym°
Składniki: Cukier daktylowy°*(31%), masa kakaowa°*, masło kakaowe°*, MLEKO PEŁNE W PROSZKU°, MLEKO ODTŁUSZCZONE W PROSZKU°, ziarenka wanilii w proszku°, sól kamienna
Kakao (masa kakaowa i masło kakaowe): co najmniej 50%.
*ze sprawiedliwego handlu, całkowity udział sprawiedliwego handlu: 81%
°z kontrolowanych upraw ekologicznych
Pełne mleko w proszku od tyrolskich ekologicznych rolników górskich „Bio vom Berg”.
Może zawierać śladowe ilości wszelkiego rodzaju orzechów, orzeszków ziemnych, sezamu i soi.
Uwaga na temat alergenów
Wartości odżywcze
Energia kcal 571 kcal
Energia kJ 2371 kJ
Tłuszcz 42g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 26 g
Węglowodany 35g
w tym cukier 30 g
Białko 9,7 g
Sól 0,29 g
Opis
- Składniki
- Bez glutenu